В новините
 
05.10.2006 06:04   Новината е видяна 3576 пъти
До 8 месеца в Бургаска област ще бъде въведено електронно правителство
До 8 месеца в Бургаска област ще бъде въведено електронно правителство. Това стана ясно днес на работна среща между областния управител Любомир Пантелеев, кметове на общини и представители на фирмата, спечелила конкурса на Министерството на държавната администрация – Прогрес. Проектът е пилотен за областите Бургас, Стара Загора и Добрич.
Чрез изграждането на интегрирана електронна област Бургас ще стане възможно изпращането и проследяването на електронните заявки, ще се поддържа услугата електронен подпис, ще има идентификация с име е парола, а комуникацията ще бъде надеждна и защитена. Ще бъде изграден и електронен портал за административни услуги, където гражданите ще могат да си проверяват гражданското състояние, ще се получава тръжна документация и визи за строеж.
По този начин достъпът до информация ще бъде по- лесен и ще се повиши ефективността на служителите, ще има по- добър качествен контрол на работните процеси и ще се намалят разходите, обясни Иван Иванов, представител на фирма Прогрес.
Общинските администрация трябва час по- скоро да получат първична информация и серозна документация за проекта, за да започнат да се подготвят, каза областният управител Любомир Пантелеев. Това трябва да стане до 10 дни, за да стартира успешно обучението на служителите и процедурата, допълни още той.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |