В новините
 
09.10.2006 14:33   Новината е видяна 3919 пъти
Синдикатите доволни от концесионера на летищата
Концесионният договор за двете морски летища няма да накърни постигнатите досега нива на заплати на служителите. Това каза днес лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов пред работещи в бургаския аеропорт.
В концесионния договор за летищата в Бургас и Варна намираме гаранции за един защитен държавен интерес, инвестиционна програма, която създава условия за обновление, равнопоставеност на двете летища и работа през цялата година, добави още доктор Христов. На срещата присъстваха и представители на "Подкрепа". Разяснения по договора пред служителите на бургаското летище даде и заместник-министърът на транспорта Юджел Атила и експерти от ведомството. На работещите в аеропорта бе припомнено, че концесията е за 35 години. Инвестицията за първите три години е 95 милиона евро, като парите са разпределени почти поравно между летищата в Бургас и Варна, добави Желязко Христов. Той обясни и за просрочените задължения към персонала, които ще бъдат изплатени от досегашния работодател, а премиите и коледните надбавки за 2006-та ще поеме концесионерът. На срещата бе съобщено още, че численият състав няма да се намалява. Възможно е броят на работещите да се увеличи при разширение на дейността на летището. През летния сезон обаче ще има и занапред временни бройки, които ще се наемат през по-натоварените месеци. На срещата присъстваха областният управител на Бургас Любомир Пантелеев и заместник-кметът Венелин Тодоров.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |