В новините
 
09.10.2006 15:21   Новината е видяна 3926 пъти
Започна изпълнението на проект за екологичното състояние на поморийския бряг
Започна изпълнението на проект “Подобряване на екологичното състояние на водите на Черно море пред бреговете на град Поморие, съобщи ръководителят на проекта Адриан Великов от сдружение „Европа и ние” гр. Поморие. Същият се изпълнява с финансовата подкрепа на Програмата за възстановяване на Черноморската екосистема към Глобалния екологичен фонд на ПРООН.
Проектът ще се изпълни в рамките на 8 месеца и е с партньорството на община Поморие, СОУ „Иван Вазов” гр. Поморие и Народно читалище „Светлина” гр. Поморие.

Проектът има за цел да улесни достъпа до информация на екологични теми сред обществеността, да стимулира активното гражданско участие в процеса по управление на водите и да насочи детското внимание към проблемите за замърсяването на Черно море.

Предвижда се организирането и провеждането на серия Кръгли маси и открити уроци сред учениците в град Поморие, провеждане на конкурс за най-добра детска рисунка, есе и разказ на тема „Нашето уникално Черно море”. Най-успешните детски творби ще бъдат презентирани на специална изложба, която ще се проведе в сградата на НЧ „Светлина” гр. Поморие.

По случай 31 октомври – международният ден на Черно море ще се организира публично честване на празника и почистване на бреговата ивица в района на гр. Поморие.


За да има успех реализирането на проекта, Сдружение „Европа и Ние” се нуждае от активната подкрепа и съдействие на медиите. Популяризирането и презентирането на проекта и предвидените по него дейности ще допринесат за постигането на предвидените цели и очаквани резултати. Поради тази причина Сдружение „Европа и Ние” разчита на подкрепа в популяризирането и реализирането на една благородна кауза.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |