В новините
 
16.10.2006 13:24   Новината е видяна 3974 пъти
Направиха първа копка на параклис в Атия
86 – годишната Станка Загорска и кметицата на Атия Ренета Стоева направиха първа копка на изграждането на параклис “Дева Мария” в с. Атия, община Созопол. Водосвет за бъдещия храм и жителите на селището беше отслужен от отец Стилян. На церемонията присъстваха кметът на община Созопол Веска Караманова, заместникът й – Костадин Мархолев, зам. председателят на СДС Васил Камберов и общинският лидер на синята организация в Созопол Стойо Недин.
С параклиса се поставя началото на изграждането на траурен парк в селището. Теренът бе отреден от община Созопол след няколкогодишни настоявания на кметицата Ренета Стоева. В траурния парк ще бъдат изградени паркинг и обредна зала.
Проблемът с липсата на гробищен парк бе сред основните проблеми на местните хора. Жителите на селището бяха принудени години наред да изпращат близките си в последния им земен път в Черноморец и Созопол. Най- потърпевши от ситуацията бяха възрастните хора, които трудно можеха да посещават гробовете на близките си. Атия е единственото селище в Бургаска област без свой гробищен парк.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |