В новините
 
18.10.2006 11:34   Новината е видяна 3774 пъти
Единственият български град на Юнеско бе представен в Париж
Делегация от община Несебър, водена от зам. кмета Георги Георгиев, взе участие в инициативата „Дни на България в Париж”. Събитието, организирано от българското посолство във Франция и министерство на културата се проведе от 12 до 15 октомври във френската столица. Българската делегация бе водена лично от министър-председателя Сергей Станишев, който официално откри икономически форум за България в Парижката търговско-промишлена палата.
В изложението, единственият български град на Юнеско – Несебър, бе представен с отделен щанд, съобщиха от пресцентъра на общината. Полуостровът бе показан във фотоизложба на Археологическия музей, озаглавена „Несебър – перлата на православието”. Десет табла с фотоси на паметници от старинния Несебър и кратки текстове на френски език, запознаха посетителите със забележителните несебърски средновековни църкви. Отделено беше внимание и на фреските в църквите, както и на несебърските икони. Съвместно с рекламните материали и имиджовия филм на общината „Заливът на слънцето”, експозицията представи града като исторически и културен център, включен заради неповторимия си колорит през 1983 г. в списъка на Световното наследство.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |