В новините
 
18.10.2006 12:16   Новината е видяна 4039 пъти
Фатме Илияз участва във форум на европейските лидери в Москва
“Постигането на компромис в името на националните приоритети и наред с това запазването на партийна идентичност в една идеологически разнородна коалиция е истинско изпитание. Затова в междупартийните отношения ДПС ще следва линията на засилена диалогичност и търсене на консенсус за реализирането на стратегическите цели и интереси на българската държава”- това заяви депутатът от ДПС Фатме Илияз пред политически лидери от цяла Европа в Москва.
Народният представител изнесе доклад в рамките на форума “Ролята на политическите партии в изграждането на демокрацията”. Международната инициатива се организира от Съвета на Европа и Руската Дума. Сред участниците са Рене ван дер Линден - председател на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа, Тери Дейвис - Генерален секретар на Съвета на Европа, Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия.
Фатме Илияз участва с изказване в дискусия за взаимодействието между политическите партии и другите участници в демократичните процеси. Пред европейските лидери народният представител припомни, че избраното през 2005 г. правителство е съставено с мандата на ДПС, която е трета политическа сила в страната с 34 от общо 240 депутати и първата българска либерална партия – пълноправен член на Европейската либерална демократична и реформистка партия (ELDR) и на Либералния интернационал. “Благодарение на нашата безусловна ориентация към либералната ценностна система, в България работи уникален за Балканите и Европа модел на толерантността. Същността му е в балансирането на принципите за интеграция на малцинствата във всички сфери на социалния, икономическия и културния живот на страната с принципите за запазване и развитие на тяхната етно-религиозна идентичност. Той дава основа за алтернативно развитие на Балканския регион в контекста на евро-атлантическата интеграция и икономическата глобализация на света” – подчерта пред европейските политици Фатме Илияз.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |