В новините
 
17.10.2006 13:53   Новината е видяна 3257 пъти
Съвместна проверка по сигнали за неточни сметки започнаха ДКЕВР и МИЕ в Югоизточна България
Министър Румен Овчаров спешно изиска от собственика на електроразпределителните дружества в Пловдив и Стара Загора – ЕVN - подробни разяснения за формирането на сметките за електрическа енергия на битовите потребители, съобщиха от пресцентъра на ведомството. По предложение на министъра от днес започна съвместна проверка на МИЕ и ДКЕВР по сигнали за неточни сметки.
Действията на министър Овчаров са във връзка с постъпили в Министерство на икономиката и енергетиката сигнали на граждани за неточни сметки за електричество. Най-много са оплакванията от жители на Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Бургас.
Министърът поиска дружеството да разясни на своите клиенти по каква методика става засичането на електромерите след влизането в сила на новите цени на електроенергията от 01 октомври тази година и отмяната на преференциалната тарифа от 75 кВтч за дневна енергия, а също и да се провери дали има случаи на завишени сметки.
В началото на 2005 г, EVN придоби 67% участие в българските електроразпределителни дружества – ЕРД Пловдив и ЕРД Стара Загора. Двете предприятия снабдяват общо почти 1,5 милиона крайни потребители, което е около 33 % от българските потребители на електроенергия.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |