В новините
 
23.10.2006 11:03   Новината е видяна 3587 пъти
Инспекторат на МОН организира другарски съд над училище
Общинската власт в Бургас и регионалният инспекторат на МОН устроиха другарски съд над учители и ученици от хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", които втора седмица протестират срещу решението да им се отнеме единствената спортна площадка. Преди две седмици ОбС поръча експерти да оформят два парцела. В единия ще се строи сграда на общинарите. В другия ще има алея към подземен паркинг на бъдещия частен универсален магазин. За скандала първа алармира директорката на училището Радка Николова, а шефката на местния парламент Лена Бахчеванова потвърди, че имат такива идеи. Учениците инициираха подписка из града срещу строежа. В самото училище пък бе сформиран кризисен щаб.
Директорката на школото, част от учителите и членовете на училищното настоятелство бяха привикани при кмета на града Йоан Костадинов. Там ги чакаха неговите заместници и шефката на местния инспекторат Таня Борисова, която ги заплаши със серия от проверки в училището заради протеста. Особено я било подразнило поведението на Радка Николова, която си позволила да прати докладна до министър Даниел Вълчев. Лена Бахчеванова пък се нахвърли срещу учители, ученици и медии, които отразили този дребен случай.
Борисова допълни, че ще има проверка кой е инициирал създаването на кризисен щаб, кой е изпратил учениците да събират подписи и защо всички учители са се подписали.
От опозицията обвиниха шефката на местния инспекторат, че е била притисната от червените депутати да се съгласи със строежа. Самата Борисова обаче отрече. Ръководството на СДС в Бургас остро се противопостави на бъдещия строеж. "И един квадратен метър да вземат от двора на децата, ние ще сме против", обяви лидерът на сините Костадин Марков.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |