В новините
 
23.10.2006 11:12   Новината е видяна 3114 пъти
490 лева максимална пенсия от 2007г.,предлага министър Масларова
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще настоява увеличаването на пенсиите да стане от първи януари следващата година, а не от първи юли. Няма да се замразяват максималните пенсии, обяви министър Масларова, цитирана от investor.bg.

По закон от 1 януари максималната пенсия се променя съобразно ръста на максималния осигурителен доход и за 2007 г. се предвижда да бъде 490 лева.
Според закон, който е гласуван миналата година, от 1 януари, по швейцарското правило, трябва да се увеличат пенсиите на всички категории пенсионери. По време на срещата с представителите на МВФ министър Масларова е обяснила, че през годините във фонд "Безработица" винаги е имало излишък. В същото време голяма част от хората, които са пред пенсия, но не им достигат две или три точки да се пенсионират, не могат да се пенсионират и преминават към социалното подпомагане.
Нашето предложение, което днес ще направим и пред Надзорния съвет на НОИ, е за хората, на които не им достигат определен брой точки, да имат право от този фонд да получат обезщетение за безработица преди да се пенсионират, вместо да преминават към социално подпомагане, уточни министър Масларова. По думите й обезщетението ще бъде съобразено с размера на последната им работна заплата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |