В новините
 
24.10.2006 11:05   Новината е видяна 3164 пъти
РИОСВ санкционира “Винекс-Славянци” за замърсяване
Текуща месечна санкция от 29 337 лева ще плаща “Винекс – Славянци” АД за цеха в Сунгурларе заради замърсяване на водите, съобщиха от РИОСВ в Бургас.
Според пробите от физико - химичния анализ от изходната шахта на цеха показателите надвишават индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителното за заустване. Несъответствия са констатирани по показателите активна реакция, химична потребност от кислород, биологична потребност от кислород, азот нитритен, фосфати, желязо и мед.
В цеха в Сунгурларе се извършва преработка на грозде и производство на вина и високоалкохолни напитки. Отпадъчните води от производствената дейност на цеха се отвеждат по тръбопровод до безименно дере в южната част на града, вливащо се в р. Мочурица, уточниха от инспекцията.
За неспазване на емисионните ограничения по три показатели от началото на тази година фирмата плаща текуща санкция от 263 лв. месечно.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |