В новините
 
25.10.2006 12:49   Новината е видяна 3702 пъти
В Долно Езерово връщат 5,70 лева заради грешки в сметките за ток
Единствено в бургаския квартал “Долно Езерово” има грешки при фактурирането на сметките за ток. Това обявиха днес от EVN. Други нередности са открити в още 16 села в Ямболско. На тези клиенти дружеството ще върне по 5,70 лева.
“ Не знам дали проверката на енергоразпределителното дружество е реална, факт е , че всеки ден в клуба на юриста към ГЕРБ Бургас пристигат десетки жалби на хора, платили високи сметки за ток”, коментира шефката на клуба и член на регионалното ръководство на сдружението Златина Дукова.
В края на миналата седмица ГЕРБ отвори приемна за жалби срещу скъпия ток. Юристите събират жалбите и ще внасят молби до съответните подразделения. Дукова подчерта, че в клуба ще продължат да приемат жалби на граждани, ужилени от скъпия ток.
От EVN обясняват, че грешката се получила заради удължен период на отчитане.
Проверката обаче е извършена на произволен принцип. От 450 проверени сметки само в 17 не са отчетени евтините 75 киловатчаса.
“Системата за връзка на дружеството с потребителите и мениджмънта е очевидно нарушена и доказателство за това е фактът, че държавата трябваше да се намеси в този случай”, заяви енергийният министър. “За мен е важно, че EVN пое ангажимента да компенсира тези 7500 клиенти, както и, че се ангажира подобни грешки да не бъдат допускани в бъдеще”, каза Овчаров. Той подчерта, че държавата ще наблюдава дейността на всички електроразпределителни дружества.
От дружеството въвеждат промяна в начина, по който се отчитат електромерите – вместо в последните десет дни на всеки месец, инкасаторите ще разпределят в рамките на месеца посещенията.
Инкасаторите вече няма да записват ръчно данните в книги, а ще се използват уреди за отчитане на електромерите и данните от тях ще се прехвърлят в софтуер.
Компанията предвижда да въведе 6-месечно или 12-месечно отчитане на сметките с годишно изравняване.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |