В новините
 
31.10.2006 07:02   Новината е видяна 3362 пъти
Бургас си открива офис в Брюксел за 70 000 евро годишно
С тези пари по-добре да се ремонтират пътища, смята гражданска организация


Кметът на Бургас Йоан Костадинов реши да разкрие представителство на града в административния център на ЕС Брюксел. Той внесе докладна до общинския съвет, в която настоява да бъдат гласувани средства за ремонт, обзавеждане, служители и годишен наем на бъдещия офис. Съветниците от Бургас ще гласуват кметското предложение днес. По техни сметки общата издръжка годишно ще е минимум 70 000 евро.
Представителството на Бургас в Брюксел ще е в апартамент с площ 70 кв. м, който се намира на площад "Де Меус" 1. Там в момента има сграда, която общината на Брюксел е предоставила на организацията "Евроградове". Тя обединява големи населени места от цяла Европа с активна роля по отношение на евроценностите и ЕС. Ремонтът на сградата и всички разходи по нея обаче няма да се поемат от въпросната организация, а от самите градове, които решат да разкрият там свои офиси, става ясно от докладната на Костадинов.
В докладната на Костадинов не е описана общата сума, която Бургас ще дължи на Брюксел за ползването на представителството си. Посочен е само годишният наем, който е 663 евро на квадратен метър. Ако помещението е голямо 70 кв. м, както се предлага в докладната, то само наемът ще е 46 410 евро годишно. Кметът съобщава на съветниците, че отделно ще се плащат ползваните услуги, сред които охрана, а също и наем за офис мебели, телефон, вода и ток, както и за заплати на служителите в офиса. Затова съветници от Бургас пресметнаха грубо, че общата издръжка годишно ще е минимум 70 000 евро.
"За общината и Бургас ползите от този офис ще са безспорни, а решението за разкриването му - целесъобразно", твърди Костадинов. По-детайлно обяснение каква нужда има Бургас от представителството няма, а самият кмет не беше открит от "Сега" за коментар.
Опозицията в Бургас скочи срещу предложението. "Имаме толкова големи нужди от пари за града. Липсва ни само представителство за 70 000 евро", заяви общинският лидер на СДС Костадин Марков. От неправителствената организация "Бургаски граждански контрол" пък предложиха парите да се дават за ремонт на пътищата в Бургас.
Освен Бургас офис в Брюксел има и националното сдружение на общините. Целта е местната власт директно да получава информация за фондовете на ЕС. Представителство има и Стара Загора, освен Бургас същата идея имат и София, и Варна.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |