В новините
 
31.10.2006 07:26   Новината е видяна 3748 пъти
Бургаски ученици със свободен достъп до италианските висши училища
Ученици от ГРЕ “Г.С.Раковски” в Бургас вече ще имат свободен достъп до италианските висши училища. След 5-годишен курс на обучение и успешно палагане на държавните зрелостни изпити учениците ще получат българска диплома за завършено средно образование, която ще даде възможност до университетското образование и в Италия.
Това става възможно по силата на споразумение за създаване на профилирани паралелки с интензивно изучаване на италиански език, подписано от министъра на образованието Даниел Вълчев и извънредният и пълномощен посланик на Италия Джован Батиста.
На основата на българската диплома посолството на Италия ще издава на учениците официален документ, осигуряващ достъп до италианските висши училища, при условията валидни за италианските студенти с освобождаване от изпит по италиански език.
В гимназията в Бургас , където ще се прилага Споразумението , италианската страна се ангажира да осигури италиански преподаватели. По този начин ще се повиши образователното ниво и ще се стимулира интересът към един от официалните езици на Европейския съюз.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |