В новините
 
03.11.2006 07:14   Новината е видяна 4005 пъти
Бутат незаконните строежи по морето
Всички незаконни обекти по българското Черноморие трябва да бъдат премахнати в определени срокове. Това гласи дългоочакваният Закон за Българското черноморско крайбрежие, който се обсъжда вече три парламентарни мандата. Проектозаконът беше приет на второ четене в Комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство, като следващата седмица най-вероятно ще влезе и в пленарна зала. Дали е хотел, дали е павилион - в закона не е уточнено, но всички незаконни постройки трябва да бъдат премахнати, коментира депутатът от ДПС и член на комисията Янко Янков.
Предвижда се по Черноморието да бъдат обособени две защитени крайбрежни зони по отношение на строителство и озеленяване - А и Б. Зона А, която е непосредствено до морския бряг, ще е с висока степен на защита, а зона Б - с по-ниска. Янков съобщи, че новият закон ще действа с обратна сила и ще засяга вече приети общоустройствени планове, дори те да са отпреди 10 години.
Всички плажове към националните курорти и плажовете към островите ще останат държавна собственост, а тези, които са извън този списък, ще бъдат публична общинска собственост, уточни депутатът от НДСВ и член на Комисия по местно самоуправление Ангел Тюркеджиев. Всички договори за концесии, които се отнасят за бъдещите общински плажове, ще минават без промяна и ще се преподписват с общините, обясни още той. Досега само държавата можеше да сключва концесии. Плажове да станат общинска собственост би било нарушение на конституцията, заяви пък депутатът от БСП Апостол Димитров. Юристи от левицата също обясниха, че това е противоконституционно, защото публична общинска собственост след това може да се деактува и да стане частна общинска собственост.
Въпреки че вносител на законопроекта е Министерският съвет, в пленарна зала се очакват бурни дебати по него. Този текст за плажовете няма да мине в Народното събрание, а дори и да мине, Конституционният съд ще го отмени, категорични са депутатите от БСП.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |