В новините
 
14.11.2006 02:16   Новината е видяна 3300 пъти
Унищожиха 2000 прасета в Бургаско и в още три области на страната
Хайка за премахването на т.нар. свински градчета започна в областите Бургас, Ямбол, Варна и Шумен. Там по заповед на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил бяха конфискувани две хиляди прасета.
От тях 413 животни, открити в незаконни свинарници извън населените места в областите Бургас и Ямбол, са били убити и изпратени в екарисаж. Други 1429 животни са били заклани и предадени за термична преработка, сочат данните на Националната ветеринарномедицинска служба .
Проверките се извършват съвместно с областните управи и полицията, като са съставени общо 43 акта. Връчени са 147 предписания.
От НВМС предупреждават, че акцията продължава в цялата страна, като ще се налагат предвидените от закона драстични мерки срещу всички нарушители – собственици на животновъдни обекти, които не спазват ветеринарномедицинските изисквания.
Мярката е във връзка с изпълнението на програмата за надзор върху болестта класическа чума по свинете и премахване на нелегалните свиневъдни обекти във всички региони на страната.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |