В новините
 
15.11.2006 08:19   Новината е видяна 4118 пъти
Соломон Паси отличен с орден “Големия кръст на Исабел Католическа”
Кралят на Испания Хуан Карлос I удостои зам.-председателят на НДСВ и бургаски депутат Соломон Паси с ордена "Големия кръст на Исабел Католическа"
Орденът му бе връчен от посланика на Кралство Испания в София Н.Пр. Фернандо Ариас Гонсалес.
Високото отличие се връчва заради изключителен принос в сътрудничеството и приятелството на България с Испания като външен министър и председател на ОССЕ.
Oрденът на Исабел Католическа е учреден от Крал Фернандо VІІ на 14 март 1815 год. като първоначалното му название е бил Кралски американски орден на Исабел Католическа, в памет на кралицата, на чиято политика и подкрепа се дължи откриването на Америка и като награда за доказаната лоялност и заслуги за благоденствието на онези територии.
Орденът се присъжда като награда за изключителни действия от граждански характер, извършени от испански или чуждестранни граждани в полза на нацията или които представляват значителен принос към връзките на приятелство и сътрудничество на испанската нация с останалата международна общност.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |