В новините
 
16.11.2006 09:41   Новината е видяна 3282 пъти
Спецполицаи в дискусия за борбата с тероризма
Резултатите от съвместната тренировка по използване на националните ресурси за противодейтвие на тероризма бяха отченени на двудневен семинар в Бургас.
Тренировка бе проведена на 11 и 12 октомври тази година в изпълнение на заповед на Министър-председателя на Република България .Тренировка от подобен род се организира за първи път в страната. Нейното провеждане бе продиктувано от наличието на нова нормативна база за осъществяване на дейността по управлението при кризи, както и нарасналите рискове и заплахи от извършване на терористична дейност.
В рамките на два дни представителите на МВР дискутираха основните проблеми, свързани с разкриване, предотвратяване и пресичане на терористична дейност на територията на страната. В резултат на проведените дискусии бяха направени задълбочени изводи за съществуващите проблеми в тази област и се формулираха насоките за бъдещата работа за тяхното решаване. Участниците в семинара споделиха единното становище, че целите на тренировката са постигнати и органите за управление при кризи и специализираните формирования и екипи са в състояние да изпълнят поставените им в такава ситуация задачи. В хода на дискусиите бе споделено виждането, че съществуват и проблеми, насочени основно към актуализиране на нормативната база, организацията на управлението и др. Това ще спомогне в голяма степен за подготовката на обобщен доклад за състоянието на националната система за реагиране при тероризъм и набелязване на конкретни мерки за нейното усъвършенстване.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |