В новините
 
20.11.2006 01:38   Новината е видяна 3899 пъти
Наказват "Гражданска отговорност" под 126 лв.
Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" догодина трябва да струва минимум 126 лв. за най-масовите коли в България и ако компаниите продават под тази цена, ще налагаме принудителни мерки, за да я коригират. Това обяви зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн. В момента застрахователите продават "Гражданска отговорност" на цени около 100 лв.
Данните към края на септември сочат, че най-евтино са продавали "Български имоти" - средно 59.8 лв., и "Алианц" - близо 62 лв. Най-скъпите застраховки са на "Енергия" - 160 лв., според информацията на надзора.
Застрахователният кодекс дава право на регулатора да глоби компаниите от бранша с до 20 хил. лв., ако не изпълнят изискването му за промяна на цените.
Експертите на КФН са изчислили, че сумата от 126 лв. е минималната за посрещане на евентуални щети след присъединяването на България към ЕС, когато полицата вече ще включва и досегашната отделна застраховка "Зелена карта". Максималното изплатено обезщетение в България за миналата година е 96 хил. лв., докато в ЕС то достига няколкостотин хиляди евро.
Председателят на надзорния съвет на "Евро инс" Асен Христов одобри препоръчителната кота на регулатора.
Тарифи над препоръчителната цена на КФН подготвят и от застрахователно дружество "Дженерали", обяви само преди дни председателят на управителния съвет на компанията Даниела Конова. Досега "Дженерали" продаваше застраховките средно по 105 лв.
Същевременно Ралица Агайн съобщи, че застрахователите нямат право да искат доплащане за полиците със срок и през 2007 г., продадени след края на септември, когато стана ясно, че членството на България в ЕС няма да се отлага.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |