В новините
 
20.11.2006 08:20   Новината е видяна 3496 пъти
200 жители от Бургаско и Варненско протестираха пред МОСВ
200 жители от общините Царево, Несебър, Кранево и Бяла, Варненско участваха в протестен митинг днес пред сградата на Министерството на околната среда и водите в столицата.
С лозунги и скандирания “Не спирайте инвестициите!”, “Спазвайте законите!”, “Не правете скрита национализация на частните земи!”, “Регионът на Царево иска развитие”, те изразиха своето несъгласие имотите им да бъдат включени в европейската екологична мрежа “Натура 2000”. Жителите от черноморските общини излязоха с протестна декларация “Натура 2000 - новата българска национализация”, адресирана до президента Георги Първанов, Народното събрание, Министерския съвет, Върховния конституционен съд, Върховния административен съд, главния прокурор, омбудсмана, българските печатни и електронни медии и до Европейската комисия. В нея остро се протестира срещу нарочното включване на частни поземлени имоти в европейската екологична мрежа “Натура 2000”, което според подписалите се под декларацията е безпрецедентен случай в новата история на България и опит противоконституционно да се национализира частна собственост. В декларацията се казва, че програмата “Натура 2000” се прилага тенденциозно с цел да се унищожи инвестиционния климат в черноморските общини, и то точно, когато туризмът в тях е във възхода си.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |