В новините
 
29.11.2006 11:23   Новината е видяна 3929 пъти
10 метрова Коледна елха ще краси Несебър
 Община Несебър е заделила 12 700 лв. от общинския бюджет за празнична украса тази година.
10 метрова Коледна елха ще бъде поставена на подхода към Несебър. Тя ще грее до 27-те пилона, на които се веят флаговете на страните-членки на ЕС. Светещи гирлянди вече се появиха  по централната улица  в новата част на града, която отвежда към стария Несебър. Ще бъдат запалени и светлините на Коледна елха пред сградата на общината. Празнични дръвчета ще блеснат още пред пощата в стария и новия Несебър, пред всички детски заведения и училища. Украсени с традиционните за празника светещи фигури са и естествените елхи в близост до обществени заведения.
Двете странични кули на крепостните стени в античния град пък ще посрещат със светещ транспарант с коледна звезда, известяваща Рождеството.
И тази година, до Никулден ще бъде монтирана „яслата” на Божия син, огрявана от светлините на Новогодишната елха в непосредствена близост до читалище„Яна Лъскова”. С честване Деня на Свети Николай Чудотворец в Несебър ще стартира културният афиш на общината за предстоящите празници. От 8 до 17 декември възпитаниците на общинския детски комплекс ще се потопят в коледната работилница на най-обичания старец. Спектакълът „Куклена фея” пък ще е подарък за малки и големи на 9 декември от ОФД – Бургас. След отбелязването на Игнажден, свой празник готвят и тинейджърите в Несебър.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |