В новините
 
04.12.2006 11:44   Новината е видяна 3774 пъти
Земеделските земи да бъдат изключени от парк “Странджа”
Да бъдат премахнати наложените ограничения върху земеделските земи чрез изключването им от парк “Странджа” настояват собствениците на земи от община Царево. Инициативен комитет разпространи декларация, която е изпратени до държавните институции.
Хората искат да бъде спазено основното им конституционно право.
Според тях обществото се манипулира относно биологичното разнообразие по  частните им имоти, които са под 2 % от територията на парка и повече от 40 години са  подложени на обработка с пестициди и други вредни вещества.
“Считаме, че са останали тези растителни и животински видове, които са достатъчно устойчиви, за да бъдат обект на специална защита”, се казва в декларацията.
Въпреки заповедта на министъра на околната среда и водите от март 1997 г. за изключване на земеделските земи, които са частна собственост, от територията на парка, до сега, частните собственици не могат да ги управляват.
Под егидата на граждански обединения и организации върху нашата частна собственост се поставят ограничения. Нарушава се нашето конституционно право за неприкосновеност на частната собственост, смятат още частните собственици.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |