В новините
 
07.12.2006 12:12   Новината е видяна 3133 пъти
ГЕРБ събра над 500 подписа в Сафафово за направата на чешма в гробищния парк там
 Подписка за направата на чешма в гробищния парк в кв. Сарафово инициира местната организация на ГЕРБ. В нея се включиха над 500 жители на квартала. Проблемът е изключително наболял за жителите на Сарафово и според тях повече не търпи отлагане. Водоподаването на чешмата в гробищния парк е спряно вече няколко години, по неизвестни причини.
“Жителите на квартала, особено възрастните хора са принудени да изминават близо два километра, натоварени с туби с вода, за да посетят гробовете на близките си”, заяви председателят на ГЕРБ в Сарафово Иван Вълков.
От среща между представителите на ГЕРБ в Сарафово и областният координатор Димитър Николов с шефа на ВиК инж. Ганчо Тенев стана ясно, че решаването на проблема зависи изцяло от Община Бургас, която всъщност е собственик на терена на гробищния парк. От ръководството на ВиК изразиха готовността си да изпълнят предписанието на Общината за пускането на вода в траурния парк, в момента в който бъде получено във водното дружество.
Димитър Николов ще внесе и питане на предстоящата сесия- какви са причините за спирането на водоподаването и ще се ангажира ли община Бургас с документацията по възстановяването му. Към питането ще бъде и приложена подписката на жителите на Сарафово.
“Решаването на проблема, не би трябвало да отнема години. Надявам се на бърза реакция от страна на общинската администрация”, заяви Димитър Николов.
От организацията на ГЕРБ в квартала заявиха още, че местните хора са готови дори да съберат средства и направят дарение за възстановяването на чешмата и водоснабдяването.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |