В новините
 
12.12.2006 22:00   Новината е видяна 3806 пъти
Сини съветници разкриха корупционна схема на кметицата на Созопол

СДС Созопол сезира прокуратурата за далавера с общинска земя край морето, съобщи лидерът на общинската организация Стойо Недин.

Сигналът е входиран на 8 декември и е адресиран още до Дирекция „Главен инспекторат” към Министерски съвет и Областния управител. От документа става ясно, че Кметът на Общината Веска Караманова е действала в ущърб с интересите на общината и за своя лична облага.

Касае се за 8 434 кв. м. „златна” земя на 50 м. от морето, в местността Алепу – до южния плаж на Дюни. С докладна записка Караманова е предложила въпросната земя да промени статута си от общинска в частна собственост, като влезе в активите на смесено дружество с частно и общинско участие „Алепу Вилидж”. В него, 34 % дялове има община Созопол, а 66 % е на частната фирма  „Черноморска лизингова компания”. Най- парадоксалното в случая е, че 33 % дял от страна на частната фирма притежава съпругът на кметицата – Борис Караманов.

През ноември 2006 г., Караманова внася в Общински съвет Созопол предложение за нов ПУП по молба на дружеството, според който въпросните 8 , 434 дка се прибавят към активите на дружеството. По този крайбрежната земя се превръща от общинска, в частна като дял в нея придобива съпруга Караманов.

След внасянето на докладната, СДС съветниците са предложили оттеглянето й от дневния ред на общинската сесия. Предложението им обаче не е прието, и на извънредната сесия на местния парламент на 15 ноември, докладната записка на  Караманова е била приета. „За” решението са гласували 14 местни парламентаристи и само двамата представители на СДС са били против.

„Това е изключително явна корупционна схема. Кметът Карамарова дефакто прехвърля общинска собственост на съпруга си. Надяваме се, че прокуратурата ще спре изпълнението на решението и ще повдигне обвинение за престъпление по служба”, заяви лидерът на СДС Созопол и общински съветник Стойо Недин.  Той припомни, че само преди година, местният парламент в Созопол взе решение за прекратяването на разпоредителни сделки с общинска собственост.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |