В новините
 
13.12.2006 19:38   Новината е видяна 3243 пъти
Двойно възнаграждение за общинските служители, които работят по еврофондове предлага депутат

Служителите в общинските администрации, които работят по усвояване на средствата от ЕС да бъдат стимулирани по реда, по който това става за централната администрация, предлага депутатът от ДПС Фатме Илияз. “Общинската администрация е част от държавната администрация като работещите в общините имат същия статут на държавни служители, какъвто имат и чиновниците в министерствата. От друга страна не бихме могли да правим разлика между проектите, по които работят служителите в общините и в централните администрации. И в двата случая става дума за публични проекти”- мотивира се Илияз.

Депутатът ще предложи експертите в общините, които се занимават с подготовка на проекти и кандидатстване за финансиране, с провеждане на процедури за обществена поръчка и с управление на одобрените за финансиране проекти да получават допълнително стимулиране.

Идеята се лансира в писмо до кметовете на 13-те общини в бургаска област. Писмото разяснява начините за кандидастване по новите оперативни програми на ЕС с парите от които бургаските общини могат да изграждат и поддържат пътища и пречиствателни съоражения.

Според депутата създаването на административен капацитет от висококвалифицирани експерти с опит като инженери, икономисти и финансисти, които да получават подобаващо заплащане, е сред приоритетите на българските общини след 1 януари 2007 г. “В противен случай усвояването на евросредства ще остане за тях само химера”- предупреждава Илияз.                                                                   





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |