В новините
 
13.12.2006 20:14   Новината е видяна 4602 пъти
Несебърска асоциация обвини Агенцията по туризъм в опит да пречи на инвеститорите

Предприемачите готови за подписка ако държавата отнеме строителните разрешения от общините

 

Неправителствената асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции се обяви против предложението на Марио ал Джебури, строителните разрешения да бъдат издавани не от общините, а централизирано – от Агенцията по туризъм.

“Вместо да улесни частния инвеститор, държавата прави пореден опит да го затрудни създавайки му пречки и бюрократични спънки”, заяви председателят на Асоциацията Чавдар Александров. Той ще изпрати становище до Марио ал Джебури, в което ще обяви несъгласието на предприемачите от Бургаски регион с абсурдното предложение.

“Ако строителните разрешителни започнат да се издават от държавната агенция, това означава няколко неща: концентрира се голяма власт в ръцете на държавните служители, с което се увеличава риска от корупция; строителните разрешения ще се издават само от едно място, което ще удължи значително процедурата, а бизнесът ще е принуден да губи време и нерви оплетен в допълнителни бюрократични процедури”, смята Александров. 

Според него, във времето, когато Европейският съюз изисква от страната ни успешно осъществяване на процеса по децентрализация, държавата действа точно в обратна посока, като централизира и без това малките правомощия на общините.

От неправителствената асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции изразиха готовност, да инициират и подписка сред  предприемачите от региона в случай, че правителството одобри идеята на Марио ал Джебури за издаването на строителните разрешения от Агенцията по туризъм. 

 

Неправителствената Асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции е регистрирана през 2005 г. Председателят й – Чавдар Александров е един от най- успешните предприемачи в региона. Носител е на годишната статуетка “Хермес” на БТПП за принос в развитието на бизнеса. През 2006 г. е номиран от списание “1 към 1” за годишната награда “Личност на годината в строителния бранш”. Александров е един от първите български предприемачи, открил офис за недвжими имоти в сърцето на Лондон. Бивш състезател и дългогодишен спонсор на яхт- сърф клуб Несебър.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |