В новините
 
13.12.2006 22:56   Новината е видяна 4354 пъти
Новите собственици на комплекс Аркутино се срещнаха с областния управител

Новите собственици на комплекс Аркутино се срещнаха днес с областния управител Любомир Пантелеев.

Том Мейсън и Грег Камерън са представители на най-големия в света инвестиционен тръст “Equity trust”. Те управляват различни инвестиционни фондове, свързани с придобиването на собственост в страните от Източна Европа. Досега в България са купили терени край Кранево, Обзор и Аркутино.

През юли тази година бе финализирана сделката по продажбата на земята на целия комплекс Аркутино от страна на “Главбулгарстрой”, около 576 дка до резерват Ропотамо. Новият собственик на обекта е английското дружество “R2R Arqutino” ЕАД.

Идеята на инвеститорите е на това място да се изгради супермодерен туристически комплекс, който да се съчетава с уникалната природа на района. Предвидените инвестиции са в размер на над 500 млн. евро. Вече са изготвени и архитектурните проекти на бъдещото строителство.

“Имаме горчивия опит от строителството на север от Бургас и аз смятам, че природата там в голяма степен е увредена”, каза областният управител Любомир Пантелеев. Той допълни, че това не бива да се повтаря и по Южното Черноморие.

            “Ние сме разгледали цялото Черноморие и не искаме да строим комплекси като тези на север от Бургас. Ще направим нещо различно и уникално, като съчетаем исторически ценности и природни забележителности”, отбеляза изрично Том Мейсън.

            На срещата се спомена и за спора на Главбулгарстрой и община Приморско за пясъчните дюни като новите собственици на комплекс Аркутино обещаха, че дюните няма да бъдат засегнати по никакъв начин и ще бъдат съхранени.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |