В новините
 
15.12.2006 20:03   Новината е видяна 3940 пъти
Протестират срещу прехвърлянето на жп район Бургас към Пловдив

Предприятието за експлоатация и поддръжка на железопътната инфраструктура (ПЕПЖИ) Бургас протестира срещу новата структура на Национална компания Железопътна инфраструктура. В промените се предвижда в страната да бъдат създадени три регионални управления за експлоатация и управление на движението в София, Горна Оряховица и Пловдив, като жп район Бургас минава под управление на Пловдив.

От ПЕПЖИ Бургас изпратиха писмо до областния управител с молба за съдействие. От жп района предлагат да се преразгледа и обсъди възможността за създаването на регионално управление по Експлоатация и управление на движението в Бургас. Мотивите са, че към момента  в района са включени 27 гари, 3 разделни поста, които са обособени в 2 района – Бургас и Карнобат, 1 дезинфекционна станция и 13 кантара. Това са едни от най- големите и с най- голям влакообразуващ капацитет гари – Бургас, Вл. Павлов, Бургас Разпределителна, Карнобат, Сливен, Ямбол и товародатели като Пристанищен комплекс Бургас, Лукойл, МЗ Дебелт, Летищен комплекс Бургас и Туристически център Бургас. Преминалите влакове за денонощие през интензивните гари са съответно Бургас – 71 броя, Вл. Павлов – 98 броя и Карнобат 132 броя.

 “Като се има предвид естеството на работата и непрекъснатия режим на процеса, нецелесъобразно е управленските функции да се осъществяват от поделение, отдалечено на 300 км от Бургас, още повече, че в него се предвижда да има около 120 гари и 2 000 броя персонал”,  коментира ръководството на ПЕПЖИ Бургас.

Областният управител Любомир Пантелеев, взимайки предвид това становище, изпрати официално писмо до министъра на транспорта Петър Мутафчиев и до директора на НК Железопътна инфраструктура.

“Считам, че трябва да бъде създадено регионално управление в Бургас, каквото е предложението на ръководството на ПЕПЖИ, тъй като това съответства на стратегическите планове за развитието на Бургаска област, а освен това на наша територия работят едни от най- големите предприятия в страната, които ползват ж.п. транспорт – Пристанище, Летище, Лукойл, Промет Стийл и други”, смята Пантелеев.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |