В новините
 
16.12.2006 18:30   Новината е видяна 3451 пъти
200 наема избиват парите за жилище в Бургас

Последното тримесечие на годината винаги е най-силно по отношение на покупко-продажбите на недвижими имоти. Това каза управителят на агенцията за недвижими имоти “Явлена“ Стефка Томова.
Тази година също не прави изключение, макар че голяма част от собствениците са свалили обявите за имотите си и изчакват влизането ни в ЕС. Те не ги дават и под наем, защото смятат, че ще поскъпнат и ще реализират печалба от продажбата им. В същото време сделките вървят непрекъснато и Службата по вписванията има едноседмично закъснение при попълването на регистрите, което е недопустимо, обясни Стефка Томова. Най-често се търсят апартаменти за живеене. Според брокерите се чувства липсата на складови бази и офис сгради. Не е развит и пазарът на наемите, защото има 85% собственост върху жилищното строителство. Всяко второ жилище в Бургас се купува с кредит. Сега банките предлагат заеми при облекчени условия като промоция. Месечните вноски по кредитите обаче са почти двойно по-високи от наемите. В Бургас един апартамент се изплаща с 200 наема, сподели Томова. Това означава, че вложените инвестиции се връщат за около 17 години. В страните с развити икономики цената на едно жилище се изплаща за 7-8 години, а “откупуването“ на бизнес имот става в рамките на 5 години. В САЩ 100 наема образуват продажната цена на един апартамент, а в Ирландия - 132 наема, обясни управителката на “Явлена“. Много неясноти има в пазара на имотите при влизането ни в ЕС. “Не знаем при какви условия сме приети“, каза Стефка Томова. Не е приета нормативната уредба за Черноморските зони, за етажната собственост. Покупко-продажбата на земеделска земя е също рискова в момента, пак поради липса на съответното законодателство. Режимът й на ползване, ще определя и нейната цена.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |