В новините
 
18.12.2006 19:40   Новината е видяна 5078 пъти
12-метрова елха, коледарски песни и хора очакват М. Търново

Коледното дърво с височина 12 метра, което ще грее на площада в Малко Търново, е само малка част от цялостната предпразнична подготовка.
Коледари  ще  благославят  града  вечерта преди  Рождество Христово. Спазвайки традицията, ергенските дружини ще са   накичени с китки и  калпаци, а в ръцете си ще  носят "шарени тояги".  Те ще обходят  домовете  и ще изпълнят песни за прослава на стопаните и благопожелания за къщата на всеки.
”Коледарските групи ще са  кулминацията на празничната програма на  Малко Търново”, съобщиха от общината.  Празниците в града се откриват на 22 декември с детска изложба  на школата по батик от гр. Бургас с ръководител  Златка Бобева. 
От 17 часа на същия ден започва  Коледният концерт в читалище „Просвета”. В него ще вземат участие  дамският хор и фолклорната група към Клуба на пенсионера, както и група за изворен форклор към читалището и детската вокална група в града . Със свои изпълнения ще се се включат и малчуганите от детската градина на Малко Търново.

По традиция около  коледното дърво  ще се проведат всички празнични събития, а на връх Нова година ще се извие весело хоро, с което жителите на Малко Търново се канят да влязат в голямото семейство на обединена Европа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |