В новините
 
29.12.2006 00:25   Новината е видяна 4785 пъти
Населените места, курортните селища и промишлените зони няма да бъдат включени в Натура 2000

Населените места, курортните селища и промишлените зони няма да бъдат включени в предложените защитени зони по Натура 2000. Това заяви зам. министърът на околната среда и водите Йордан Дардов на състоялата се среща с кметове и представители на общинските съвети от Бургаска област.

Урбанизираните територии и терените, които са предвидени за застрояване, съгласно одобрените общи устройствени планове на общините, също няма да бъдат включени в Натура 2000. Съществуващите защитени територии, обявени съгласно Закона за защитените територии, запазват своя статут в случаите, когато се припокриват със защитени зони по Натура 2000.

Зам. министърът подчерта, че не се предвиждат забрани за строителство и няма да се променя собствеността на земите. Според него включването на земи в мрежата от защитени зони ще повиши стойността им, както това се е случило в другите европейски страни. Съгласно Директивите за птиците и местообитанията, всички инвестиционни предложения за строителство и дейности в защитени зони ще бъдат подлагани на предварителна оценка за степента на въздействие на инвестиционното предложение спрямо конкретния предмет на защита. Предвижда се предварителната оценка на съвместимостта на инвестиционното предложение да се интегрира със сега действащите процедури по оценка на въздействие върху околната среда и екологична оценка.

Кметовете на Черноморските общини поставиха въпроси свързани със съгласуването на общите устройствени планове и възможните ограничения за развитие на туризма.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |