В новините
 
29.12.2006 21:21   Новината е видяна 3573 пъти
РИОСВ даде краен срок на "Лукойл" за нефтения разлив

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас даде предписание на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД най – късно до 10 януари да приключи почистването на замърсения с нефтопродукти терен.

Замърсяването е причинено от пробив в нефтопровода в участъка на около 1500 метра от разклона на пътя с. Братово – кв. Горно Езерово. Ремонтните работи по отстраняване на аварията са започнали незабавно. Поради ниските температури на въздуха и предприетите мерки от страна на дружеството замърсяването е локализирано на площ от 400 кв. м  в ниската, обрасла с тръстики част под пътя. Продължава изпомпването на нефтопродукта със специализирана техника и се изгребва замърсения повърхностен почвен слой.

“Дейностите по почистването няма да бъдат преустановени и през празничните дни до пълното отстраняване на щетите. Част от замърсената почва вече е транспортирана до основната площадка на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД. До края на месец януари цялото изгребано количество пръст ще бъде третирано в пещта за изгаряне на твърди отпадъци”, съобщиха от рафинерията.

РИОСВ ще извърши повторна проверка на терена до 10 януари 2007 г. Размерът на санкцията, която инспекцията ще наложи ще бъде определен след получаване на резултатите от анализа на почвените проби, който е възложен на Регионална Лаборатория  Бургас. Санкцията за замървсяването на 1 кв. м. земна повърхност с нефтопродукти е 17 лева. Тази сума се умножава по коефицент според степента и големината на замърсяването.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |