В новините
 
03.01.2007 18:29   Новината е видяна 3509 пъти
Морето поскъпва за индивидуалните туристи, групите – по старите цени

Очакваното поскъпване след 1 януари тази година няма да промени туристическите услуги в курортите по Черноморието, прогнозира председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков. Големите туроператори, чрез които идват 95% от туристите по Черноморието, вече са сключили договорите си за предстоящия сезон.
Поскъпване ще има само за индивидуалните туристи, които са едва 4-5%. Много от хотелиерите се притесняват, че през лятото на 2007 ще са на загуба, защото няма да покрият разходите си с предварително обявените цени. Специалисти обаче твърдят, че всяко завишаване ще бъде спекулативно.
"Очаквам да се наместят пластовете след време. Сигурно ще има опити на туроператори, на хотелиери и на други играчи в бизнеса да използват ситуацията, но това ще бъде временен процес", каза още Марин Нешков.
Приемането ни в ЕС ще увеличи имиджа на страната ни като туристическа дестинация. Наред с това обаче конкуренцията ще се изостри, ще се повишат и изискванията към качеството на туристическия продукт. Специалистите в туристическия бизнес ще имат достъп до средствата на еврофондовете. В бранша обаче няма достатъчно подготвени хора за това, опасява се председателят на Варненската туристическа камара, защото не сме доказали, че можем да ги изразходваме ефективно, не знаем изцяло как да правим това.
В момента в курортите по Черноморието има луксозни хотели и остаряла инфраструктура. За да има промяна, са необходими много инвестиции и публично частно партньорство. А дотогава курортите ни ще продължават да разчитат на масовия туризъм, смята Нешков.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |