В новините
 
04.01.2007 18:31   Новината е видяна 3838 пъти
Бургас обгазен от австрийски завод

Бургас осъмна вчера обгазен и вмирисан на дъскорезница. Подобен аромат се разнася над града често в последните 4 години, но вчера миризмата бе особено силна и задушлива. Замърсяването е от австрийския завод "Кронош пан". От РИОСВ-Бургас съобщиха, че днес ще извършат обстойна проверка, но замерванията досега са показали, че миризмата идва именно оттам.
"В момента на този завод има наложени няколко глоби, които са постоянни и той си ги плаща всеки месец", обясни пресаташето на РИОСВ Стефка Калъчева. Общата сума, която австрийците плащат всеки месец като санкция, е малко над 5000 лв.
Малко след приватизацията му в средата на 90-те, австрийците закриха всички мебелни отделения. От централния завод в Австрия в Бургас бе прехвърлен най-замърсяващият цех - този за производство на талашитени повърхности. Още тогава шефове на предприятието обясниха това с тежките санкции, които трябва да плащат в Австрия, докато у нас глобите са значително по-ниски. М.г. директорите на "Кронош пан" обещаха да монтират специални филтри.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |