В новините
 
04.01.2007 20:13   Новината е видяна 3637 пъти
Питане на ГЕРБ разкри: Ще строят почивен комплекс с увеселителни заведения върху гробището в Сарафово

Гробищният парк в бургаския квартал Сафарово, където и до днес се правят погребения , е отреден за строителството на почивен комплекс с увеселителни заведения. Това става ясно от официален отговор на Община Бургас на питане, отправено от общинският съветник и регионален координатор на сдружение ГЕРБ Димитър Николов.
Решението за изграждане на туристическия атракцион е взето чрез промяна на застроително-регулационния план още преди години. Никой от местните хора обаче не е уведомен за шокиращата промяна на предназначението на терена и до ден днешен те продължават да погребват  близките си там.
Питането на Николов бе отправено малко преди последната сесия на местния парламент в Бургас в края на миналата година. Повод за него стана настояването на жителите на Сарафово, в гробищния парк да бъде възстановена чешмата. С подписка, над 500 жители на квартала алармираха, че липсата на течаща вода там ги затруднява да се грижат за гробовете на близките си. Като особено потърпевши от ситуацията бяха визирани възрастните хора.
В питането си, Николов отправи въпроси към Общината; кога ще бъде възстановено водоподаването, каква е причината за прекъсването му и приложи подписката на сарафовци.
От изненадващия отговор на община Бургас става ясно, че възстановяване на чешмата и водоподаването няма да има, именно заради промяната предназначението на терена.
"Недоумявам, как години наред това е било държано в тайна от страна на общинската администрация, а хората продължават да изпращат там близките си. В личен план съм изключително шокиран от отговора на питането ми. Не мога да си представя, как това ще се възприеме от хората", коментира Николов.
От местната структура на ГЕРБ в Сарафово заявиха, че ще уведомят съгражданите си за скандалния договор. Според тях за жителите на квартала ще е изключително болезнено ако стартира процедура по прехвърлянето на гробовете от едно на друго място.
Все още не е известно дали терена на гробищния парк е продаден за бъдещото строителство.
От ГЕРБ ще настояват да бъде възстановено първоначалното предназначение на терена, тъй като противното би било изключително стресиращо и нараняващо чувствата на десетки жители на Сарафово и техните семейства.
От сдружението коментираха още, че промяната на предназначението на терена е държана в тайна вероятно заради икономически интереси към терена, който се намира в непосредствена близост до морето.        

           

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |