В новините
 
05.01.2007 00:54   Новината е видяна 4044 пъти
Да бъде създаден зелен фонд за залесяване на площи в страната, предлагат хотелиери
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще инциира залесяване на обезлесените площи в страната. Това заяви председателят на асоциацията и на Балканския алианс на хотелиерските организации Благой Рагин на среща, организирана от екосдружение "Зелен алианс".
По думите му е необходимо да бъде създаден зелен фонд, в който да влагат пари хотелиерските организации, строителни фирми, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите. Със събраните средства трябва да се залесят голите площи в страната ни.
В същото време обаче екологията не трябва да пречи на развитието на бизнеса, според Рагин, защото страната ни може да печели единствено от туризъм, селско стопанство и строителство. Рагин заяви, че при определянето на териториите по “Натура 2000” и сложена ръка “навсякъде, където има някаква надежда за бизнес”. Рагин даде за пример Австрия, където страната спечели 16 млрд. евро годишно от зимен туризъм, защото бизнесът има възможност да се развива, без да му пречат екологични проблеми.
Освен това според Рагин трябва да има решителна борба с дървената мафия и бракониерството, защото те унищожават природното богатство на страната ни./Агенция Фокус/ 
Рагин настоява и за подемане на дебат по въпросите за “Натура 2000”. Според него дискусиите по проблема и трябвало да се водят от поне две години, а не всичко да се реши “на тъмно и на коляно”.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |