В новините
 
10.01.2007 00:29   Новината е видяна 3900 пъти
Глобяват община Несебър заради нерегламентирано сметище

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас ще санкционира община Несебър за нерегламентирано сметище на нейна територия, съобщиха от инспекцията.
Експерти извършиха проверка по сигнал за замърсен с отпадъци терен в Тънково. Нерегламентираното сметище е в землището на селото и е на площ около 5 декара. На кмета на Тънково са дадени предписания в тридневен срок да прекъсне достъпа до терена, за да се възпрепятства навлизането на автомобили и в срок от 1 месец да бъде почистено нерегламентираното сметище. Всички изхвърлени отпадъци трябва да бъдат предепонирани на регламентирано сметище за битови отпадъци и теренът да бъде възстановен.
Съгласно Закона за управление на отпадъците глобите за длъжностни лица за допускане на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци са от 1 000 до 10 000 лева. При констатиране на повторно нарушение размерът на глобата се удвоява. Имуществените санкции за юридически лица са от 1 500 до 5 000 лева.
В представените справки за наличието на нерегламентирани сметища община Несебър е уведомила РИОСВ, че няма такива на нейна територия.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |