В новините
 
10.01.2007 18:43   Новината е видяна 3906 пъти
Над 4 млн.лв приходи от битови отпадъци очаква Несебър през 2007 г.

4 323 101 лв. са очакваните приходи за 2007 г. от таксата за битови отпадъци в Несебър, съобщиха от общината.

Кметът Николай Трифонов ще предложи на първото за тази година заседание на Местния парламент да бъде понижена таксата за битови отпадъци.

Искането е мотивирано от завишените данъчни оценки на жилищни имоти на гражданите.

От 1,5 на 1,3 промила да падне такса смет за Несебър и КК „Слънчев бряг”, от 2,8 на 2,4 за обзорчани. За жителите на Свети Влас таксата да се намали от два и половина на 2,1 промила. За Равда предложението гласи от 5 промила таксата да стане 4,2 промила.

Фирмите да  плащат  7, 9, вместо досегашните 8 промила. Подобен подход беше приложен и през миналата година, когато за жителите в отделните съставни селища на общината бе намален промила за такса смет три пъти.

За всички селища и райони, в които няма организирано сметоизвозване, ще се събира такса изграждане и мониторинг на депо.

53 300 лв. е предложената дотация от други приходи за селата Оризаре и Гюльовца, с оглед социалния статус на населението.

1 475 600 лв. ще бъдат разходвани за закупуване на нова сметосъбирачна, сметоизвозваща техника и нови съдове за отпадъци. Ако местният парламент одобри предложението на несебърският градоначалник, щатната численост - дейност „чистота” ще бъде завишена с 25 нови бройки.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |