В новините
 
11.01.2007 00:00   Новината е видяна 4586 пъти
Протестен митинг в Несебър

Митинг в защита на задържаните вече осма година в Либия пет медицински сестри се проведе днес по обед в Несебър. Стотици граждани се събраха на площада в стария град да изразят своята подкрепа към нашите сънароднички в Джамахирията, и да осъдят несправедливите смъртни присъди. Инициативата бе организирана от община Несебър, Демократичния съюз на жените и читалище „Яна Лъскова”.

В протеста се включиха и жителите на Тънково, Кошарица, Гюльовца и Равда. На всички присъстващи бяха раздадени лентички с надпис „Не сте сами”.

Пред монтиран плакат "Свобода за българските медици в Либия", точно в 11.30 ч. на площад „Месамбрия” беше прочетена протестна декларация срещу присъдите.

„Категорично осъждаме и не приемаме смъртните присъди на българските медици и палестинския лекар, издадени от либийския съд. Съд, който за пореден път доказа, че не зачита човешките права”, се казва в нея. Декларацията ще бъде изпратена до либийското правителство, либийското посолство у нас, посолството на Р България в Бенгази и европарламента.

Съчувствието към невинните наши сестри и това, че сме български граждани, е причината да предприемем тези действия”, заяви Надя Шишкова, председател на женското сдружение в Несебър.

Несебърлии изразиха своя протест срещу несправедливите присъди и с гражданска подписка. В нея се включиха и всички здравни работници на територията на несебърска община.

Подписката в подкрепа на медиците, осъдени за втори път на смърт от съда в Триполи, остава отворена. Всеки, който  желае да изрази своята съпричастност към осъдените медици, може да стори това в административния център на община Несебър, в сградата на читалището, както и във всички кметства на населени места на територията на общината.

Протестни митинги предстоят и в други съставни селища на общината.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |