В новините
 
12.01.2007 20:32   Новината е видяна 3549 пъти
Търсят съдии за районните съдилища в Бургас, Несебър и Карнобат

Министерството на правосъдието обяви конкурс за длъжността съдия по вписванията за районните съдилища в Бургас, Несебър и Карнобат. Отпуснатите щатни бройки са общо 4.

Конкурсът включва писмен и устен изпит и ще се проведе в сградата на ведомството на 23 март. Решението е обнародвано в днешния брой на Държавен вестник. Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 126 от Закона за съдебната власт.

Към заявлението за участие по образец, подадено до министъра на правосъдието с посочен адрес и телефон за кореспонденция, кандидатите трябва да приложат нотариално заверени копия от диплома за завършено висше юридическо образование и удостоверение за придобита юридическа правоспособност, автобиография, подписана от лицето, копие от лична карта, свидетелство за съдимост, медицинско свидетелство за постъпване на работа, документ за трудов, осигурителен и/или служебен стаж и декларации по чл.12, ал. 1, чл. 126, ал.1 и чл. 132, ал.1 от Закона за съдебната власт.

Конкурсът ще се проведе от комисия и по регламент, определени със заповед на министъра на правосъдието. Конкурсната комисия изготвя протокол за резултатите от писмения изпит, подписан от членовете й, и го обявява по същия начин.

Устният изпит ще се проведе в 20-дневен срок от обявяване на резултатите от писмения изпит по график за явяване на участниците. Списъкът и графикът да се обявят по посочения начин 5 дни преди началото на този изпит. До устен изпит се допускат само кандидатите, оценени на писмения изпит с успех не по-нисък от 4,50. За общия резултат от конкурса се изготвя протокол, подписан от членовете на конкурсната комисия, който в 3-дневен срок се изпраща на министъра на правосъдието.  Резултатът от крайното класиране в конкурса се обявява на видно място в сградата на министерството, на интернет страницата и се съобщава на класираните кандидати.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |