В новините
 
16.01.2007 18:56   Новината е видяна 4126 пъти
4 млн. лв. за развитието на ГКПП през 2007 г.
До две седмици областните управители ще трябва да направят предложения за разпределянето на 4-те милиона лева, предназначени за поддръжка, чистота и развитие на граничните контролно-пропускателни пунктове през тази година. Това беше решено на  първото за 2007 г. заседание на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол, председателстван от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.
"С тези пари не могат да бъдат построени нови сгради или да бъдат извършени много големи преустройства на ГКПП-тата, за които сигурно трябват 100, 200 млн. лв., но в сравнение с нулевия бюджет за 2006 г. ще можем много по-добре да се справим с чистотата и други дребни проблеми", каза министър Василев на брифинга след заседанието.
През тази година много от службите имат различни задължения, тъй като гръцката и румънската граница вече са вътрешни за Европейския съюз.
По време на заседанието най-много внимание беше отделено на новостите, произтичащи от влязлото в сила изменение на Наредбата за граничните контролно-пропускателни пунктове, която беше приета преди Нова година от Министерския съвет. Според промените областните управители имат много по-сериозна роля при поддържането на пропускателните пунктове. Те, заедно с "комендантите" към областните администрации, имат разширени права и задължения по координиране на отделните служби по отношение на административното обслужване, чистотата, реда на общите части, стандартите по отношение на надписи, табели и знамена, взаимоотношенията между отделните ведомства и т. н.
Министър Василев подчерта, че до шест месеца трябва да бъде въведено плащането с единен фиш на всички контролни пунктове, намиращи се на българските граници, които са външни за ЕС. Тук ще бъде ползван опита от въвеждането на тази система на ГКПП "Лесово".
Беше обсъдено евентуалното разкриване на постоянен ГКПП в Несебър. Това се налага от увеличаващия се брой пасажери, които минават през сезонно функциониращия пункт през лятото. За 2006 г. през временния граничен пункт в Несебър са преминали над 25 хил. души.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |