В новините
 
17.01.2007 17:00   Новината е видяна 3830 пъти
„Младите таланти на България поздравяват Европа”

Концерт под наслов „Младите таланти на България поздравяват Европа” ще се състои в петък, 19 януари, от 18.00 ч.  в салона на читалище „Георги Кондолов” в Царево. Концертът е под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов. В него участват ученици от всички класове на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” - град Котел, с директор Мария Градешлиева, избрала да представи спектакъла в Царево. Седем фолклорни области, сред които Добруджанска, Странджанска, Пиринска, Тракийска, Северняшка  и др. с характерните за тях музика, песни , танци и костюми, ще бъдат представени на концерта. За да се да се покаже част от историята на България, в него са включени и персонажите на Аспарух и Паисий.  Сценографията и режисурата са на Катя Барулова, хореографията на Ивайло Иванов.

Накрая учениците ще изпълнят „Ода на радостта”. Същия концерт възпитаниците на Котелското училище изпълниха през май миналата година на открита сцена пред сградата на Съвета на Европа в Брюксел на тържествата по случай присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз.

 Във фоайето на читалището ще бъде експонирана изложба от ръчно изработени сувенири и български народни инструменти, дело на Калин Михайлов – ученик в специалността „Лютиерство” в училището в Котел.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |