В новините
 
17.01.2007 22:48   Новината е видяна 3806 пъти
Нараства интереса към кокаина сред младежите

Доброволни „младежки лидери”, преминали през специален курс на обучение, ще запознават учениците на СОУ „Л. Каравелов” в Несебър с опасността от наркотиците.

Инициативата е залегнала в здравната програма на училището за настоящата учебна година. След приключване на курса „лидерите” ще заместят лекаря – консултант и освен за опасността от дрогата, ще разясняват на възпитаниците какво е насилие , агресия и ще им предлагат различни поведенчески модели. 

Според дейността на занимаващите се с проблема, наблюдава се засилен интерес към наркотичните вещества през последните 2-3 години в Бургаски регион. Нараства употребата на наркотици сред младите хора и най-вече сред учениците. Най-масовото употребявано наркотично вещество е канабисът, в частност марихуаната, нараства интересът и към кокаина.

Акцент в инициативата е и работа с родителите на децата.  Всеки съвременен родител трябва да разговаря с детето си за агресия, наркотици и секс”, съветва д-р Иво Димитров, един от организаторите на проекта.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |