В новините
 
18.01.2007 22:31   Новината е видяна 3689 пъти
Жителите на Свети Влас честват храмовия празник на града

С тържествата литургия, отслужена от протойерей Петър Косев, започна зимния храмов празник „Св. Атанасий Велики” в Свети Влас. Литургията събра стотици миряни  във вековната църква. С популярни църковни песнопения в тържеството се включи и дамският хор към едноименния храм, с ръководител Руска Узунова.

Местните жители почитат своя покровител  Св.Атанасий Велики два пъти. Веднъж на днешния ден – 18 януари, т.нар. зимен Атанасовден и на 2 май, когато според църковните обичаи се отбелязва летния Св.Атанасий. През 2006 г. на летния празник зам.областния управител Георги Николчев официално обяви пред жителите на Свети Влас, че селото им става град.

Тази година до летния храмов празник жителите на най-младия град в несебърска община ще имат нов европейски парк. В централната част на града вече приключват дейностите по изграждане на зона за отдих и пешеходна зона. Три водни каскади ще се изградят за атракция на най-малките, като те ще бъдат разположени по двойки на три места из парково пространство. Различни растителни декоративни видове ще образуват флората на новоизградения парк. Предвижда се изграждането на малък базар по европейски стандарти и осигуряването на 40 паркоместа в района. Средствата за новата придобивка в размер на около половин милион са осигурени от община Несебър.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |