В новините
 
25.01.2007 20:37   Новината е видяна 3386 пъти
Гризачи нападат посевите в Бургаско, алармираха от Растителна защита

92 990 дка. посеви на територията на областта са унищожени от гризачи, съобщиха от Растителна защита.  Ако температурите не се понижат има опасност от бързо размножаване на мишките, предупредиха от службата.

От там посъветваха земеделските производители да вземат мерки за изтребване на вредителите.    

Заради топлото време има опасност и за овощните костилкови насаждения. В момента дръвчетата са в т.н. принудителен покой и ако до края на януари времето остане топло, те ще цъфнат. Бадемите, черешите, сливите и прасковите са в много рискова фаза, коментираха земеделски производители на среща с областния управител Любомир Пантелеев.

В Бургаска област през последните години общо засетите площи със зърнени култури са около 800 000 дка, съобщи шефът на Областната дирекция “Земеделие и гори” Селим Иса. Като цяло състоянието на посевите е добро, макар че се забелязват признаци на азотен и фосфорен глад, сочат официалните данни на дирекцията.

Около 176 000 дка. късни посеви страдат от засушаване. Ако обаче паднат рязко температурите, късните посеви ще  измръзнат.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |