В новините
 
31.01.2007 21:16   Новината е видяна 3435 пъти
Воден проект на стойност 21 млн. евро обсъдиха днес

Заседание на Управителния комитет на Интегриран воден проект за град Бургас се състоя днес в Общината. Той е финансиран от Програма ИСПА на ЕС чрез Финансов меморандум 2005/BG/P/PE/003, от Европейската банка за възстановяване и развитие и от държавния бюджет. В заседанието участваха зам.-кметът по финанси г-н Васил Караманов, г-жа Йорданка Стоянова, директор на ИА ИСПА-МРРБ, г-н Ганчо Тенев, управител на ВиК ООД - Бургас и експерти. Представени бяха резултатите от работата по проекта до момента.

На 28.12.2006 г. в официалния журнал на ЕК е публикувано съобщението за начало на тръжните процедури по проекта.

Следващата цел пред нас е да финализираме успешно тръжните процедури до края на април и до края на май да подпишем договорите за строителство и строителен надзор, каза г-жа Стоянова.

Тя благодари на експертите от общината и ВиК, които са помогнали при подготовката на тръжните документи. Тръжната процедура за стоителството ще бъде открит международен търг, като крайният срок за подаване на документи за участие е 15.04.2007 г. Търгът за строителен надзор ще протече в два етапа.

Не очакваме забавяния след края на порцедурата и ако всичко приключи успешно, се надяваме, че през май ще започнем да строим, заяви г-н Тенев.

Тристранното споразумение за изпълнението на “Интегриран воден проект в гр. Бургас“ бе подписано през август 2006 г. между Община Бургас, “ВиК”-Бургас и ИА “ИСПА”-МРРБ.

Проектът е на стойност 21 млн.евро. 10 млн.80 хил. евро се осигуряват от дирекция ИСПА към регионалното министерство, а останалите средства са от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Проектът има три лота-изграждане на магистрален водопровод, реконструкция на водоснабдителната мрежа, включително и нова канализационна мрежа в кв. “Победа”, и третично стъпало на градската пречиствателна станция.

Крайният срок за осъществяването му е 2010 г.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |