В новините
 
31.01.2007 22:04   Новината е видяна 3674 пъти
Строят на 30 метра от гробището в Сарафово

В Сарафово е започнало строителството на обект в непосредствена близост до гробището в квартала. За това алармираха от местната структура на сдружение ГЕРБ. От 2 дни на разстояние около 30 метра от оградата на траурния парк  на площ от 100-150 кв. м. се правят основи на бъдеща сграда. Строителството се извършва с ускорени темпове. До около  20 ч. снощи стоварените тежки машини са продължавали да наливат бетон. Местните жители са шокирани от този факт и предполагат, че много скоро гробището ще бъде обградено от хотели и атракциони, което е в разрез с всякакви морални норми и законови изисквания.

Строителството на новия обект е започнало, тъй като въпреки даденото пред сарафовци обещание, община Бургас все още не е предложила промяна статута на терена на гробището от предназначен за строителството на почивен комплекс в траурен парк.

За промяната на предназначението на парцела ГЕРБ алармира преди няколко седмици. Местните жители, които и до ден днешен погребват близките си там, научиха от медиите за това, че гробището им е отредено за строителството на почивен комплекс.  След разразилия се скандал, на среща с хората от Сарафово, от община Бургас обещаха, че веднага ще подготвят докладна записка, в която ще се направи нова промяна в строително регулационния план и парцелът отново ще бъде отреден за гробищен парк. Ако това стане, в радиус от 300 м. от гробището никой няма да има право да извършва каквото и да е строителство, както е регламентирано в Наредба № 7 за хигиенните изисквания и здравна защита на селищната среда.

Заради започващото строителство и по настояване на местните хора, областният координатор на ГЕРБ Бургас Димитър Николов утре ще внесе докладна записка за промяна предназначението на терена. Към нея ще бъде приложена и подписка на 1538 жители на , които настояват гробището в Сарафово да запази предназначението си.

От община Бургас потвърдиха, че са издали разрешение за изграждане на жилищна сграда. Разрешението е от 5 май 2006 година.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |