В новините
 
01.02.2007 15:53   Новината е видяна 3947 пъти
Царево отнесе екоглоби за лошо работещо сметище

 

Нарушения в експлоатацията на сметището в Ахтопол установи проверка от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас.

Експерти констатираха, че е допуснато замърсяване на прилежащите терени с голямо количество разпръснати леки отпадъци извън територията на сметището. Дадено е предписание до 20 февруари замърсяването да бъде почистено. За нарушението ще бъде наложена глоба на община Царево. Предвидените санкции са от 1000 до 20 000 лева. Съгласно Закона за управление на отпадъците, съоръженията за оползотворяване и обезвреждане на отпадъци се изграждат и експлоатират по начин, който не застрашава околната среда от замърсяване или увреждане.

В депото в Ахтопол постъпват битовите отпадъци от Ахтопол, Варвара, Резово и Синеморец. Сметището ще бъде закрито и рекултивирано след въвеждане в експлоатация на регионално депо – Созопол, което е изградено със средства от ЕС и отговаря на всички европейски изисквания за третиране на отпадъци.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |