В новините
 
01.02.2007 16:45   Новината е видяна 3609 пъти
БГК сезира прокуратурата за безстопанственост на Община Бургас

 

 

Молба за извършването на проверка за закононарушения при организацията по преместването на неправилно паркирали автомобили на територията на Общината входира  БГК в Районна прокуратура.

Изпратеният сигнал съдържа данни  за ощетяване на общинската хазна.  Целта на проверката, която иска от прокуратурата сдружението, е да установи има ли злоупотреби с обществени поръчки, защо фирмата, която държи паяците,  не внася никакви суми в общинския бюджет за извършване на дейността.

Молбата от БГК до прокуратурата е  въз основа на отговор на Общината относно репатрирането на автомобилите. Според изнесените данни дружеството, на което е възложена дейността по преместване на неправилно паркираните пътни превозни средства, не  превежда пари в общинската хазна. 

 „Анализирайки отговора на Общината, достигаме до извода, че отново отговорните длъжностни лица не са упражнили достатъчно контрол върху работата на лицата, на които е възложено управлението, разпореждането и отчитането на общественото имущество и от това са произлезли значителни щети за Община Бургас. Считаме, че е осъществен евентуално съставът на чл.219, ал.2 от НК – безстопанственост ”- се казва в молбата  на БГК до Районна прокуратура - Бургас

Първоначални сметки показват, че печалбата от два работещи „паяка” в града е от около 800 лв. на ден.  От тези суми няма никакви отчисления  към общинския бюджет.  

От БГК   държат  при извършването на предварителната проверка,  правните органи да   да имат предвид  няколко важни въпроса. 

На първо място има ли приета наредба в Община Бургас относно организацията и реда  на паяците в града, т.е как е регламентирана  дейността им. 

Била ли е обявена обществена поръчка, имало ли е търг и  взето ли е решение от Общинския съвет  точно тази, а не друга фирма да се занимава с дейността.    

 „Какви суми се заплащат за освобождаването на евакуиран автомобил и каква сума се заплаща за престой на паркинга?  Защо от тези разноски по прилагането на принудителните административни мерки не постъпват никакви суми в общинския бюджет? Полицаят, който нарежда техническото изпълнение по преместването на неправилно паркиралите превозни средства от общинска полиция към Община Бургас ли е?”  пише още в  сигнала, който БГК официално входира в бургаската прокуратура

 

      

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |