В новините
 
02.02.2007 15:02   Новината е видяна 4253 пъти
Кошмарна нощ в блок 44 в бургаския комплекс “Зорица”

 

Двама  загинаха, а 8 души са в болницата след пожар в 8-етажен блок

 

Близо 220 души, обитаващи апартаменти в осем етажен блок в Бургас са спасени от полицейските служители и огнеборци от огромен пожар, разразил се в ранните часове на днешния ден.
От инцидента загинаха двама души, а още 8 са настанени за лечение в бургаската болница.
Сред пострадалите има и четирима служители на Министерството на вътрешните работи – старши полицай от група “ПОММ” към сектор “Охранителна полиция” и трима огнеборци, съобщиха от полицията.  
Сигналът за възникналият пожар в бл. 44 в бургаския комплекс “Зорница” е получен от огнеборците в 02.03 ч.
Огънят са гасили три противопожарни автомобила, към които в последствие са се присъединили и сили от “ЛУКОЙЛ” и “Летищен комплекс” – Бургас.
В евакуирането от горящата осем етажна сграда пръв се е включил 37 годишния Милен Василев – старши полицай в група “ПОММ” при сектор “Охранителна полиция” – ОДП Бургас, който по време на инцидента е бил на гости при свои приятели. Независимо, че не е разполагал с необходимата екипировка, полицаят е подпомогнал евакуацията на живущите в апартаментите от седми и осми жилищни етажи, разбудени от задушливата миризма и дима.
Ст. полицай Милен Василев е получил изгаряния ІІ-степен на двете ръце и лицето и е настанен за лечение в бургаската болница. Евакуацията на  гражданите е била затруднена поради струпването на множество леснозапалими вещи в коридорите и междуетажните площадки.
Живеещ на последния етаж 66 годишен бургазлия е отворил вратата на апартамента си, за да провери източника на задушливия дим, но изгорелите газове са го повалили на земята. Съпругата му – 61 годишна жена, вероятно в паниката си, е скочила от прозореца на апартамента за да се спаси от пламъците. Двамата съпрузи са загинали. Въпреки бързата намеса на огнеборците и полицейските служители от възникналия пожар са пострадали 17 човека, сред които три деца. От пострадалите граждани осем са хоспитализирани, като по първоначални данни за живота им няма опасност. Сред пострадалите са и трима бургаски пожарникари, двама от които Слави Боев и Иван Коев са обгазени, а Димитър Гавраилов е с ударени крака, вероятно от паднал предмет.
При спасяването на гражданите от горящата сградата огнеборците са използвали автомеханична стълба и автоподемник.
20-те пожарникари, ангажирани с евакуацията, са извели 10 души през вътрешното стълбище и още петима, посредством автомеханичната стълба. Всички те са прегледани от медицинските екипи, дошли на мястото на инцидента.
Според една от версиите, пусната в асансьорната шахта незагасена цигара е предизвикала пожара.
Шахтата е била пълна с боклуци и лесно запалими отпадъци. Огънят бързо е обхванал етажите, тъй като пред вратите на апартаментите хората са били струпали много покъщнина.
Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, в който ще се включат двама експерти от Националния институт по пожарна и аварийна безопасност и защита на населението, зам. директора на Националната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – комисар Калин Вучков и Директорът на Регионалната пожарна – комисар Васил Василев.

 

 

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |