В новините
 
02.02.2007 22:31   Новината е видяна 3483 пъти
Комисар Калин Вучков: Пожарът не е умишлен

 

Зам.директорът на Националната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Калин Вучков изключи вероятността пожарът да е умишлен. Той уточни, че причината за запалването ще бъде изяснена от следствените органи. Според една от версиите, пусната в асансьорната шахта незагасена цигара е предизвикала пожара.
Днес бе направен повторен оглед на мястото на инцидента в бл.44 в бургаския комплекс “Зорница”, при който загинаха двама души. Експертите установиха, че сградата отговаря на изискванията за безопасност. Огънят бързо е обхванал етажите, тъй като пред апартаментите на хората са били струпани много горими материали и ненужни вещи.

Огънят е тръгнал от подстълбищната площадка на 7 етаж и благодарение на високата температура и горимите материали се е пренесъл на горния жилищен етаж. Сигналът е подаден в Пожараната близо час след запалването. На място са били 6 пожарни автомобила, една автостъбла и един автоподемник  и екип на Гражданска защита. Със специализираната техника са спасени пет души от горящите крайни апартаменти и още десет човека от етажа.

“За съжаление хората загинаха заради страх и не познаване на индивидуалните начини за защита”, каза още комисар Вучков.

По данни на пожарната след инцидента е оказана помощ на 19 души. В момента в болница са осем човека-петима възрастни и три деца.

Комисар Вучков уточни, че двама от пострадалите пожарникари не са били обгазени, а им е пролошало от високата температура и силния стрес. Другият пожарникар е с травма на краката от паднал предмет.

Служители на Енергоснабдяване са направили оглед и след съгласуване с тях, токът в жилищната сграда е пуснат до петия етаж. Хората, живеещи в тях вече са се върнали по домовете си. Неизползваеми са седмия и осмия жилищен етаж.

 

 

Автор на снимката: Дарик радио





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |